U.E Campdevànol

Història:

 

La U.E. Campdevànol va ser fundada, segons els documents consultats, durant la primavera de 1919 per una colla d'amics. El seu terreny de joc era, en aquells moments, el camp de La Farga Casanova. El primer nom del Club va ser Campdevanolense C.F.


L'any 1924 es va jugar al camp de cal Barretina, i es van començar a fer torneigs a nivell comarcal. En aquells moments, a Campdevànol, també hi havia un altre equip de futbol, el C.F. Europa, que es va fusionar amb el Campdevanolense C.F., naixent ja i de forma definitiva la Unió Esportiva Campdevànol. Això passava, segons es desprèn de la història del Club, pel juny de 1931. En aquells moments es jugava al camp de La Farga i el seu primer president va ésser Ferran Peipoch. En aquest mateix any, sortia la primera Junta Directiva on, a més del president, hi havia també com a directius, Àngel Font, Bartomeu Fossas, Isidre Castell, Josep Casany, Bonaventura Pi, Joan Vila, Josep Vila, Josep M. Casanova, Francesc X. Puig, Melcior Vaquer, Ramon Capdevila, Josep Guitart i Miquel Cunill. Aquesta es podria dir que més que una Directiva, va ésser l'equip fundador de la U.E. de Campdevànol, ja que un cop el projecte va tirar endavant, a més d'en Ferran Peipoch i els membres fundadors, hi havia Josep Rusiñol, Joan Rodes, Ramon Fabre, Valentí Olinas, Ramon Bosch i Pere Casas.


L'any 1932 es va jugar al camp de Casa Nova de Baix, però ve la Guerra Civil. L'any 1942, l'equip s'integra a la categoria d'aficionats i guanya el seu primer partit amb l'Abadessenc per 6 a 2. La riuada d'aquest mateix any destrueix les instal.lacions i l'equip es trasllada al camp de la Farga. En el decurs de la temporada 49/50 puja a primera regional i s'hi manté fins al 1956. Torna a la categoria d'aficionats i recupera de nou la primera categoria la temporada 1960/61. En la temporada 63/64, per una reestructuració federativa, es passa a la Segona Regional, on roman onze temporades. L'any 1965 es forma l'equip juvenil, que en l'any 1969 puja a Primera Divisió i s'hi manté tres temporades. L'Any 1972 es forma un equip infantil que aconsegueix de ser campió en dues temporades. Paral.lelament comença a funcionar un equip d'alevins. A partir d'aquí, el primer equip té diverses fases i es converteix en un dels millors equips a la comarca del Ripollès tot i no fer gaire soroll, i aconsegueix diversos campionats, 93/94, de la mà de Manel Gonzàlez coma tècnic i sota la Presidència de Francesc Mojedano. Finalment a la temporada 06/07, de la mà de Jordi Boixassa i sota la Presidència de Silvestre Puig, s'aconsegueix l'últim ascens a segona regional, actual categoria del Primer equip.